Đóng lại!  Bạn chưa là thành viên của Blog 12B TVT. Hãy click vào đây để đăng ký làm thành viên và tham gia viết bài nhé!

LunaScape 5.0 - Trình duyệt 3 trong 1

[ 2009-04-20 08:25:54 | Tác giả: bvl91 ]
Cỡ chữ: Lớn | Bình thường | Nhỏ

Lunascape, một trình duyệt "3 trong 1" đầu tiên trên thế giới tích hợp trong nó 3 engine của 3 trình duyệt phổ biến hiện nay là IE, Firefox và Google Chrome. Lunascape hoàn toàn miễn phí, và với dung lượng file cài đặt chỉ 8,6MB là bạn đã có trong tay cùng một lúc 3 trình duyệt này rồi.

Lunascape tích hợp 3 engine hiển thị là Trident (IE), Gecko (Firefox) và WebKit (Google Chrome/Safari) và người dùng có thể chuyển nhanh từ engine này qua engine khác ngay trong trang web đang mở nhanh ***ng chỉ bằng cú click chuột. Với engine Gecko, Lunascape đã cải tiến rất nhiều để có một kết quả bất ngờ: việc xử lý Javascript của Lunascape nhanh hơn tất cả mọi trình duyệt nổi tiếng, kể cả Google Chrome. Bảng so sánh sau đây được tạo bởi công cụ SunSpider chuyên đo tốc độ xử lý Javascript trình duyệt đã cho thấy điều đó

Giao diện của Lunascape khá đơn giản với nhiều nút và các menu được bố trí hợp lý và thuận tiện cho người duyệt web. Các nút ở dưới cùng bên phải của trình duyệt là để bât/tắt nhanh việc hiển thị hình ảnh, âm thanh, các đoạn mã Javascript, ActiveX hay cửa sổ popup trong trang web. Nút màu xanh dưới cùng bên trái dùng để chuyển đổi qua lại giữa các engine hiển thị và hàng nút phía góc phải bên trên giúp bạn truy cập đến một số chức năng của trình duyệt, trong đó nút Lunascape Settings sẽ hiển thị cửa sổ với rất nhiều tùy chọn giúp bạn tùy biến và sử dụng trình duyệt tốt hơn. Với những người không thích cách bố trí mặc định thì trình duyệt này còn đưa ra rất nhiều mục tinh chỉnh các nút và thanh công cụ cho phù hợp với thói quen của người dùng.

Lunascape cũng hỗ trợ duyệt web theo các thẻ (tab) và với mỗi tab bạn có thể sử dụng một engine riêng như đang cùng lúc sử dụng 3 trình duyệt vậy. Để làm được điều này, với mỗi trang web đang mở, bạn nhấp phải vào tab của trang đó, chọn “Rendering Engine” và click vào engine mà bạn muốn đổi sang. Ngoài 4 skin được hỗ trợ mặc định còn hơn 200 skin khác cho bạn tải về trang trí cho giao diện của trình duyệt của mình tại địa chỉ http://skin2.lunascape.jp/.

Trình duyệt này còn tích hợp sẵn một chương trình lấy tin RSS ngay trên thanh chứa các tab và có thể hiển thị dưới dạng cửa sổ nhỏ ở góc phải màn hình. Bên cạnh đó một ứng dụng có chức năng chụp ảnh màn hình cũng được đưa vào trình duyệt này.

Hạn chế duy nhất hiện nay là Lunascape không hỗ trợ các addon của cả 3 trình duyệt mà nó tích hợp. Điều này có nghĩa là bạn không thể sử dụng các addon của IE, Firefox hay Chrome trên Lunascape mà chỉ có thể sử dụng các addon có sẵn của chính trình duyệt này, vốn được cung cấp ở trang http://plugin.lunascape.jp/ với số lượng hạn chế và toàn bằng tiếng Nhật.

Dù sao với những tính năng xuất sắc đang có được, Lunascape cũng rất đáng để cài và chạy thử trên máy bạn. Và dù sao thì trình duyệt này cũng đang ở bản Alpha, có nghĩa là chúng ta có thể hy vọng những nhược điểm trên sẽ được khắc phục trong thời gian tới để Lunascape sớm trở nên thân quen trên máy tính của những người thích duyệt web.

==========================================

Lunascape is fully customizable and has a wide variety of features.

Lunascape is already used by millions of users in Japan, and becomes now available in English. Discover why Lunascape is supported by so much people!

Multi-tab browsing is a technology that permits to have several pages opened in the same window,��separated in tabs. This way, you can switch quickly and naturally between the pages you are viewing without opening any additional window. Lunascape can open up to 100 tabs!

IE/Gecko Engine Switching - See the Web with 2 eyes!
Lunascape is the first browser in the world that contains both Internet Explorer and Gecko(Firefox) engines, and support most of IE toolbars, plug-ins or extensions. You think that "Gecko is faster and safer"? Or you think "IE is more universal"? Lunascape is both!

Built-in RSS Reader and Ticker - Get News and Blog info at anytime
Want to subscribe to a RSS feed? Just drag&drop it in your Favorites(Bookmarks) and Lunascape will provide you the last news automatically.

Provides you News and blogs daily. Just like looking at an electrical bulletin board, RSS ticker displays News one after another. Drag & drop is the only step you have to take to register new RSS.

InfoView-Speed-up RSS and Blog reading
InfoView mode dramatically increases efficiency of RSS news and blogs reading. You don't have to visit to the site each time to get information.

Plug-in(Add-on)s - Quick Customize, with variety of plug-ins
Lunascape is the first browser to support multiple sidebar plug-ins(add-ons) for Internet Explorer at the same time. Lunascape itself has more than 100 functions implemented, but it also supports Internet Explorer toolbars plugins for people who are used to. Lunascape also uses Gecko Engine, so it supports some of Firefox, Netscape or Mozilla extensions and plug-ins.

Setting Bar and Search Bar - Easy Settings!
Lunascape contains a Setting Bar, which is the tool that makes easier the management of Favorites, Design, Switching, etc. You can add your own settings by drag & dropping items into the Setting Tree.

One step search!
Lunascape contains various search engines from the beginning, so you can perform a Web search easily.
Type desired keyword in the search bar, choose your search engine, and hit enter.

Design Function - Various designs, easy switching!
Lunascape produces high quality Skins that can be installed very quickly and easily. When installing a new Skin, only the appearence of the browser will change; Speed and features remain the same.

Security - High Security Management
In Lunascape, you can turn off images, videos, scripts, Java, ActiveX and all sort of web functionalities that may be dangerous for non-experimented users. All those security settings can be setup for each of your Favorites

Favorites - A revolution in the Favorites

Have you ever thought that Internet Explorer Favorites are not convenient to use? Lunascape has been evaluated as one of the browsers that have the most useful Favorites organizing system. For each Favorite, you can setup a security level, add comments, choose color, etc.

Auto-sorting by use frequencyFavorites you use the most will display automatically on top of the list

RSS real-time display
Without opening the corresponding page, news, blogs, etc. recorded in your Favorites will be automatically updated in real-time as RSS feeds. Title of the Favorites also are updated! (RSS, Podcasts are supported)

Auto Blocking of Popup ads - No more Popups!
In Lunascape, you can block popup ads that disrupt your Web browsing. You can also, of course, allow some sites to display popups by specifying their URL.
Choose "Block Popup" from "Security" menu

Auto Login Function - Can't remember IDs and passwords anymore
Having hard time remembering your IDs and passwords? By using RoboForm toolbar, you don't have to type in IDs and passwords each time. The system will fill them in automatically by just one click.
Install RoboForm from "Extension" in "Tool bar" menu

Switching Proxy
Lunascape provides a very useful function to switch between proxies very easily. Add proxy by drag&dropping it into your Setting Tree, on Setting Bar, and select the proxy that you want to use.

Efficient Web Surfing
Other than those on above, Lunascape has hundreds of functions that raise efficiency of Web surfing.

Easy Web surfing with Mouse Gesture
Mouse Gesture is a technology that permits you to drive most of Lunascape commands with your mouse. When surfing on the web, just click the Right button of your mouse, and while holding the right-click, move your mouse in one of the following directions : left, right, up, down, or a combination of these directions. Then, when you release the right button, a command that corresponds to the combination you have done will be executed.

· The Gecko engine for Lunascape has been updated to the version equivalent with Firefox 2.0.0.14. Many security and performance improvements are included.
· Added support for 32bit favicon and transparent skin icons.
· Fixed crashes at startup and while running.
· Fixed handle leaks.
· Fixed sidebar retracting to one pixel during skin change.

Download Now

[url]http://www.mediafire.com/?jdmymzojjfj

**************** Hãy cùng chia sẻ với bạn bè bằng cách ****************

Copy đường link dưới đây gửi đến nick yahoo bạn bè!

Bài Viết Ngẫu Nhiên:
 • [X.sở TT] Ép ngọc kỹ năng vào vũ khí
 • [Atlantica] Cách reset giờ chơi Atlantica
 • Kotaro - Phần 1
 • [T.Ngắn] - Bấy giờ là mùa xuân
 • [ASP] Code tdi.com.vn
 • Đấu Phá Thương Khung - Đăng kí ngay - Test liền tay
 • Skin WMP - Crystal Ball
 • Share Music NST 4.0 (2HTvn.net)
 • Television - WMP
 • Harry Potter & The Goblet of Fire (Pc game Highly Compressed) | 139Mb only

 • Hiện chưa có lời bình nào cho bài viết này.

  Gởi Ý Kiến
  Hình vui
  [smile] [confused] [cool] [cry]
  [eek] [angry] [wink] [sweat]
  [lol] [stun] [razz] [redface]
  [rolleyes] [sad] [yes] [no]
  [heart] [star] [music] [idea]
  Có thể dùng BBCode
  Tự nhận Link
  Hiển thị Smilies
  Ẩn comment
  Tài khoản:   Mật khẩu:   Đăng Ký?